Заступник голови МВФ: питання підвищення тарифів потребує обговорення

Вівторок, 26 квітня 2016, 14:08

Перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон заявив, що питання підвищення тарифів для населення потребує обговорення.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українській правді".

"Є ряд законів, які Україні необхідно прийняти, для того, щоб виконати свої зобов'язання щодо подальших реформ", - зазначив Ліптон.

"Також є питання подальшого підвищення тарифів, яке доведеться обговорювати, тому що це ключ до фінансової та енергетичної незалежності України", - додав він.

Реклама:

"Ми також вважаємо, що велика кількість кроків, які були зроблені для вирішення проблем в газовому секторі, мали величезний позитивний вплив на Україну", - сказав заступник глави МВФ.

За його словами, це стосується ліквідації субсидій для бідних, які часто діставалися зовсім не бідним, і зменшення марнотратного використання газу.

"Також, наскільки я розумію, вперше минулої зими Україна зовсім не імпортувала газ з Росії для своїх потреб. Я вважаю, що це велике досягнення, враховуючи, що енергетична залежність від Росії була великою проблемою для України протягом тривалого часу. Тепер, як мені здається, українська економіка готова до відновлення зростання", - заявив він.

"Тому ми сподіваємося на відновлення співпраці МВФ з Україною на шляху необхідних реформ", - підсумував Ліптон.

Раніше Ліптон заявив, що кроки, які були зроблені попереднім урядом відповідно до програми МВФ, привели до закінчення фінансової кризи, стабілізації країни і відновлення конкурентоспроможності.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!