"Укргазвидобування" почне реалізовувати експортну продукцію через конкурс

Вівторок, 12 квітня 2016, 19:31

ПАТ "Укргазвидобування" завершила процес переходу до конкурсної моделі реалізації власних нафтопродуктів, і починає реалізовувати продукти переробки через відкритий відбір покупців на прозорому конкурсі.

Про це повідомляє прес-служба "Укргазвидобування".

Як зазначається, процесс переходу був розпочатий минулого року.

"Відтепер, бензини, мазути та інші продукти переробки на експорт товариство ефективно реалізує через відкритий відбір покупців на прозорому конкурсі", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

Укладання угод з торговими партнерами на неконкурентній основі заборонено. Всередині країни продукція продається на конкурентних біржових торгах.

Як зазначається, зміни стали наслідком впровадження в "Укргазвидобуванні" політики усунення потенційно корупційних процедур та намагання мінімізувати пов`язані з цим фінансові втрати.

У повідомленні сказано, що починаючи з вересня 2015 року, коли було оголошено перший конкурс, практика експортних продажів вдосконалювалась, вводились нові гнучкі фінансові інструменти для залучення більшої кількості учасників та максимізації прибутку товариства.

Зазначається, що попередня практика укладання угод на неконкурентній основі зменшувала ефективність експортних продажів.

"Приміром, з березня 2014 по березень 2015 року, за попередніх керівників, УГВ продала на експорт без конкурсу близько 120 тисяч тонн бензинів з невиправдано великими дисконтами в розмірі 240-290 доларів за тонну (від середньомісячних значень європейських котирувань агентства Platts на базисі fob Роттердам)", - повідомляє прес-служба "Укргазвидобування".

Порівнюючи з результатом останніх конкурсних торгів з аналогічним базисом, недоотриманий товариством прибуток склав мінімум 21,6 млн доларів, або більше 550 млн гривень за поточним курсом.

"Усунення "токсичних" посередників не тільки збільшує дохід УГВ, а й відкриває перед нами можливість співпрацювати з провідними міжнародними гравцями та банківськими установами, стати частиною світового цивілізованого ринку нафтопродуктів", - зазначив директор з комерційних питань ПАТ "Укргазвидобування" Сергій Федоренко.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!