Ціни на нафту знижуються, але тримаються вище 40 доларів

Вівторок, 12 квітня 2016, 09:13

Ціни на нафту знизилися у вівторок, але тримаються вище 40 доларів за барель напередодні зустрічі найбільших виробників, які повинні обговорити заморозку видобутку на нинішніх рівнях, щоб впоратися з надлишком пропозиції.

Про це свідчать дані торгів, передає Рейтер.

До 8:55 ф'ючерси на нафту WTI подешевшали на 0,55% до 40,14 долара за барель. Ф'ючерси на нафту Brent знизилися на 0,51% до 42,61 долара за барель.

Зустріч виробників нафти, в якій візьмуть участь ряд країн Близького Сходу і Росія, запланована на неділю, 17 квітня, і пройде в столиці Катару Досі.

Реклама:

Держави обговорять заходи, спрямовані на стримування надлишку нафти на світовому ринку, який становить 2 мільйони барелів на добу.

На думку більшості аналітиків, виробники домовляться про замороження видобутку поблизу нинішніх рівнів, які перевищують попит і близькі до рекордних значень, що навряд чи допоможе кардинально вирішити проблему надлишку.

"Є потенційний ризик зниження цін, оскільки заморозка виробництва на нинішніх рівнях була б швидше символічним жестом, аніж реальною ринковою інтервенцією. Однак на цьому ринку потрібно бути готовими до сюрпризів", - сказав головний ринковий аналітик CMC Markets Рік Спунер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!