Нафта дешевшає через надлишок пропозиції на ринку

Понеділок, 28 березня 2016, 19:53

Світові ціни на нафту в понеділок змінили динаміку торгів і стали знижуватися, оскільки інвестори знову звернули увагу на існуючий на ринку надлишок пропозиції.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 17:15 вартість червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 1,54% - до 40,40 долара за барель. Ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 1,06% - до 39,04 долара за барель.

Раніше в ході торгів ціни на "чорне золото" росли завдяки скороченню видобутку в США і високому попиту на бензин, а також планам країн-виробників заморозити видобуток на рівні січня. Однак потім вони повернулися в негативну площину.

Реклама:

"Ринок нафти залишається перенасиченим, і угода щодо заморожування рівня видобутку не прискорить повернення світового ринку нафти до балансу в доступному для огляду майбутньому", - пояснив газеті The Wall Street Journal аналітик Energy Management Institute Домінік Чірічелла.

Інвестори також чекають публікації нових даних щодо запасыв "чорного золота" в США. Тижнем раніше комерційні запаси нафти в країні збільшилися на 9,4 мільйона барелів, або на 1,8% - до 532,5 мільйона барелів.

Зростання виявилося втричі вищим за очікування аналітиків щодо збільшення індикатора на 3,09 мільйона барелів - до 526,29 мільйона барелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!