Агрохолдинг "Мрія" збільшить земельний банк

Понеділок, 28 березня 2016, 16:02

Агрохолдинг "Мрія" має намір розширити земельний банк у Львівській та Хмельницькій областях.

Про це в інтерв'ю ЛІГА.net сказав генеральний директор компанії Саймон Чернявський.

"Перш за все, ми шукаємо можливості для розширення земельного банку в цих регіонах, і тільки потім будемо йти на обмін земельними ділянками або продаж. Ми маємо намір придбати близько 5-6 тисяч га якраз для збільшення існуючих масивів і розглядаємо Львівську та Хмельницьку області", - сказав він.

СЕО Мрії додав, що компанія також слідує оприлюдненій раніше програмі оптимізації земель.

Реклама:

"Мова йде про розрізнені поля і масиви, які віддалені від основних баз і елеваторів, це також "шахматка" і маленькі поля, які невигідно обробляти. Тобто землі, неефективні з точки зору логістики і цілісності масивів", - заявив Чернявський.

"Найсильніше ця проблема проявилася в деяких районах Львівської та Хмельницької областей. Продаж прав оренди - не єдиний і не найкращий варіант", - сказав він.

За словами Чернявського, на сьогодні земельний банк з анонсованих 220 тисяч га, які були передані новим власникам, скоротився до 179 тисяч га.

Нагадаємо, в серпні 2014 року "Мрія" повідомила про прострочену виплату близько 9 млн доларів процентного доходу і близько 120 млн доларів в рахунок погашення боргу за її зобов'язаннями.

Сукупна заборгованість "Мрії" перед всіма фінансовими кредиторами з урахуванням гарантій, наданих пов'язаним з сім'єю Гута компаніям, на момент оголошення дефолту становила близько 1,3 млрд доларів.

У лютому 2015 року операційний контроль над агрохолдингом перейшов кредиторам, які обрали нове керівництво компанії.

"Мрія" працює на українському ринку з 1992 року. З 2008-го акції компанії котирувалися на площадці Франкфуртської фондової біржі, але після дефолту папери зняті з лістингу.

За підсумками 2013 року агрохолдинг отримав чистий прибуток у розмірі 88,5 млн доларів, що майже вдвічі менше, ніж в 2012-му. Фінпоказники на 2014 рік ще не були оприлюднені.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: