Приватні банки залучать до видачі "теплих" кредитів

Вівторок, 22 березня 2016, 16:36

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження планує залучити приватні банки до державної програми компенсації частини тіла кредитів, отриманих населенням для реалізації заходів з підвищення енергоефективності житла.

Про це в ході прес-конференції заявив заступник директора департаменту технічного регулювання енергоефективності - начальник управління державної експертизи Держенергоефективності Роман Марецький, передає УНІАН.

"Ми зараз думаємо над тим, щоб розширити перелік банків-учасників держпрограми", - сказав він.

При цьому Марецький додав, що відомство розробляє список критеріїв, яким має відповідати той чи інший банк для участі в державній програмі.

Реклама:

Також він зазначив, що для захисту інтересів позичальників Держенергоефективності вивчає можливість використання критеріїв, розроблених раніше НБУ.

"Згідно з новими критеріями НБУ, всі банки, що працюють в Україні, діляться на 4 групи: банки з державною часткою, банки з іноземним капіталом, банки, частка активів яких більше 0,5% активів банківської системи, і банки, частка активів яких менше 0,5% активів банківської системи. Якщо НБУ вирішить, ми визначимо декілька з цих груп для того, щоб захистити позичальників від додаткових ризиків", - сказав Марецький.

Як повідомлялося, на початку квітня 2015 року віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко повідомив, що уряд прийняв програму компенсації 20-40% вартості кредитів на заходи з підвищення енергоефективності. Бюджет програми склав 1,57 мільярда гривень.

Кабінет міністрів виділив Мінрегіону 495,72 мільйона гривень для фінансування заходів державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010-2015 роки.

Фінансування програми здійснюється три державних банки: "Ощадбанк", "Укрексімбанк" та "Укргазбанк".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!