ING Bank підтвердив прогноз зниження ВВП України в 2016 році

Середа, 2 березня 2016, 20:30

Аналітики ING Bank підтвердили прогноз зниження реального валового внутрішнього продукту України в 2016 році на 1% і фіксують політичні ризики, що панують над економікою.

Про це йдеться в аналітичному огляді, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна".

"В Україні все засноване навколо політики", - зазначають аналітики.

"Наприкінці минулого тижня виникли чутки про відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і ймовірне призначення замість нього міністра фінансів Наталії Яресько, - йдеться у огляді.

Реклама:

"Пізніше ця інформація була спростована прес-службою прем'єр-міністра, але услід за цим президент Петро Порошенко закликав коаліцію визначитися з кандидатурами членів Кабінету міністрів і глави уряду, щоб уникнути дострокових виборів до парламенту", - констатують вони, заявляючи, що усе це сигналізує про хиткість ситуації у владі та в країні.

На думку аналітиків ING, невизначеність навколо уряду несе ризики для продовження програми співпраці з Міжнародним валютним фондом, незважаючи на заяви Фонду про тривалі дискусії з Кабміном.

На цьому фоні, продовжили вони, висока ймовірність збільшення тиску на гривню.

"Курс української гривні, найймовірніше, далі знижуватиметься, питання тільки, з якою швидкістю", - зазначено в документі.

Окрім цього, аналітики банку наводять думки інвесторів, з якими вони зустрічалися наприкінці лютого у Великобританії, Нідерландах і Німеччині.

"Спільна точка зору інвесторів зводилася до того, що політична ситуація в країні є безладом, без чітких сигналів про виконання декларованих реформ і настроїв у країні. У таких умовах інвесторам складно мати певні очікування щодо України", - повідомляється в документі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!