Завод Григоришина виграв тендер на поставку трансформаторів "Укренерго"

Понеділок, 8 лютого 2016, 15:11

ПАТ "Запоріжтрансформатор" бізнесмена Костянтина Григоришина виграло тендер на поставку трансформаторів НЕК "Укренерго" запропонувавши 928 млн гривень, замість 2,2 млрд гривень, які компанія спочатку планувала витратити на купівлю устаткування.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається, загальна сума за трьома лотами становила 928,59 млн гривень. Зокрема, за лотом №1 (750кВ) цінова пропозиція ставила 335,302 млн гривень, за лотом №2 (330кВ) - 571,407 млн гривень, за лотом №3 (лінійні трансформатори) - 21,881 млн гривень.

У свою чергу компанія АBB зробила цінову пропозицію за всіма трьома лотами в розмірі 2,68 млрд гривень. Зокрема, за першим лотом - 893,148 млн гривень, за другим - 1,84 млрд гривень, за третім - 91,692 млн гривень.

Реклама:

У свою чергу, компанія Siemens зробила пропозицію тільки за першим лотом, яка становила 618,505 млн гривень.

В умовах ЗТР аванс становить 40%, ABB - 80%, Siemens - 30%.

У той же час, корейська компанія Daewoo, яка раніше мала намір брати участь в тендері, відмовилася від участі, не надавши своїх пропозицій.

Колишній член НКРЕКУ Андрій Герус повідомив, що запропонована вартість становила 928 млн гривень з ПДВ, хоча раніше "Укренерго" планувало витратити 2,04 млрд гривень.

Як повідомлялося, заявки на участь в тендері із закупівлі трансформаторного обладнання НЕК "Укренерго" подали ЗТР, представництва ABB і Siemens в Україні, Daewoo International Corporation і ТОВ "Квант-Сервіс" (Полтава, представник Hyundai).

До другого етапу тендера були допущені всі претенденти за винятком "Квант-Сервіс".

Нагадаємо, капітальні інвестиції НЕК "Укренерго" на 2015 рік заплановані у розмірі 5 млрд гривень.

Нова інвестпрограма передбачає додатково 4 мільярда гривень на закупівлю 37 трансформаторів.

Як відомо, 9 червня АМКУ скасував проведення першого тендеру на закупівлю трансформаторів "Укренерго".

Раніше СБУ заблокувала проведення тендера. Правоохоронці зазначали, що переможцем тендеру на закупівлю трансформаторів стало підприємство, яке не мало законних підстав для участі у ньому.

У ході подальшої перевірки співробітники спецслужби встановили, що у пропозиції цього підприємства вартість продукції була завищена приблизно на 40%.

"Укренерго" здійснює диспетчеризацію енергосистеми України і передає електроенергію від електростанцій до мереж енергопостачальних компаній.

ЗТР, що входить до групи "Енергетичний стандарт" бізнесмена Костянтина Григоришина, виробляє силові масляні трансформатори, електричні реактори, керовані шунтуючі реактори.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: