Капінвестиції "Укренерго" заплановані в обсязі 5 мільярдів - голова компанії

Понеділок, 15 червня 2015, 20:44

Капітальні інвестиції НЕК "Укренерго" на 2015 рік заплановані у розмірі 5 млрд гривень.

Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив в. о. директора НЕК Юрій Касіч.

"Капітальні інвестиції на цей рік становитимуть 5 млрд гривень (без ПДВ). Зокрема за рахунок кредитних коштів - 3,7 млрд гривень. Кредити будуть спрямовані на будівництво лінії 750 кВ Запорізька АЕС - ПС Каховська, самої підстанції 750 кВ Каховська та заходи ліній 330 кВ. Це 2,2 млрд гривень", - заявив Касіч.

"Ще 1,5 млрд гривень буде спрямовано на будівництво лінії 750 кВ Рівненська АЕС - ПС Київська з розширенням підстанції 750 кВ Київська і заходами ліній 750 кВ і 330 кВ", - сказав він.

Реклама:

За його словами, затверджений Кабінетом міністрів 20 травня фінансовий план компанії на 2015 рік передбачає чистий прибуток "Укренерго" у розмірі 35 млн гривень. Розмір запланованих доходів на 2015 рік становить 4,245 млрд гривень, витрат - 4,210 млрд гривень.

"Сума витрат головним чином залежить від неопераційної курсової різниці, яка розрахована з очікуваної зміни курсу долара та євро до гривні протягом року", - зазначив Касіч.

Сума податків та інших обов'язкових платежів, яку НЕК планує перерахувати до бюджетів, становить 109 млн гривень.

За його словами, "Укренерго" завершило 2014 рік із чистим збитком майже 1,2 млрд гривень за запланованого чистого прибутку 1,5 млн гривень. При цьому збитки від курсових різниць сягнули близько 2 млрд гривень.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС.

НЕК є державним підприємством, яке перебуває в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: