В "Укренерго" кажуть, що АМКУ скасував торги на купівлю трансформаторів у Григоришина

П'ятниця, 31 липня 2015, 14:53

НЕК "Укренерго" заявляє про недостовірність інформації СБУ про блокування збиткових для держави контрактів компанії.

Про це йдеться в повідомленні "Укренерго", пишуть "Українські новини".

У повідомленні наголошується, що торги із закупівлі трансформаторів були скасовані у зв'язку з рішенням АМКУ залишити в силі рішення про притягнення до відповідальності за порушення законодавства про захист економічної конкуренції переможця торгів, про який на момент проведення торгів не було відомо.

"Саме враховуючи рішення АМКУ від 9 червня, про який на час розкриття пропозицій учасників 20 травня нікому не могло бути відомо, тендерний комітет Західної електроенергетичної системи скасував торги", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

При цьому, будь-яких документів або повідомлень про завищення ціни учасниками торгів і збитковості контракту від СБУ "Укренерго" не отримувало.

"Укренерго" вважає, що оприлюднена інформація завдає шкоди іміджу підприємства та звертається до керівництва СБУ з проханням про спростування вищезгаданого повідомлення.

Як повідомлялося, СБУ заблокувала проведення тендера регіональним представництвом Національної енергетичної компанії "Укренерго" з купівлі трансформаторів.

Нагадаємо, капітальні інвестиції НЕК "Укренерго" на 2015 рік заплановані у розмірі 5 млрд гривень.

Крім того, нова інвестпрограма передбачає додатково 4 мільярда гривень на закупівлю 37 трансформаторів у "Запоріжтрансформатор" у російського бізнесмена Костянтина Григоришина.

Як відомо, у грудні новим керівником ДП "НЕК "Укренерго" став Юрій Касіч, який до того працював у енергокомпаніях Костянтина Григоришина.

"Укренерго" здійснює диспетчеризацію енергосистеми України і передає електроенергію від електростанцій до мереж енергопостачальних компаній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: