UniCredit Bank збільшить капітал більш ніж на 10 мільярдів гривень

П'ятниця, 26 лютого 2016, 13:36

У п'ятницю 26 лютого Національний банк України погодив план докапіталізації UniCredit Bank.

Про це йдеться в повідомленні фінансової установи.

"Відповідно до узгодженого плану банк зобов'язується збільшити свій капітал на 10,645 млрд гривень. Перший транш на суму 3,793 млрд гривень буде зроблений до 1 квітня", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, збільшення капіталу за підсумками стрес-тестування створить додаткову "подушку безпеки", яка допоможе пом'якшити потенційний вплив зовнішніх факторів на стійкість банку.

Реклама:

"Докапіталізація - це важливий і потрібний крок для побудови разом з Альфа-Банком сильної банківської групи в Україні, а також приклад прозорого і конструктивного співробітництва між банками і НБУ", - сказав генеральний менеджер UniCredit Bank Мауро Маскіо.

Нагадаємо, що в рамках угоди з купівлі "Альфа Групою" українського Укрсоцбанку італійська група UniCredit отримає 9,9% акцій ABH Holdings.

Станом на 1 жовтня 2015 року активи "Укрсоцбанку" становили 43,1 млрд гривень, активи Альфа-Банку - 41,9 млрд гривень. За розміром активів вони посідали відповідно 7 і 8 місця в Україні.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: