Корпоративний центр "Азовмаш Груп" очолив екс-міністр уряду Азарова

Середа, 24 лютого 2016, 14:09

Корпоративний центр "Азовмаш груп" - нову керуючу структуру групи машинобудівних підприємств "Азовмаш" очолив Ігор Прасолов, який займав посаду міністра економічного розвитку і торгівлі України в уряді Миколи Азарова.

Про це йдеться в прес-релізі "Азовмаш Груп".

Відповідно до прес-релізу, про створення нової керуючої компанії акціонер, який володіє контрольними пакетами машинобудівних підприємств, що входять до групи, оголосив 23 лютого.

Основна мета створення нового корпоративного центру - виведення підприємств групи з кризи і відновлення їх стабільної роботи.

Реклама:

У прес-релізі наголошується, що в середу Прасолов відвідав підприємства групи і був представлений їх керівникам.

"Акціонер запросив мене вивести холдинг з кризи, і зараз я знайомлюся з детальною інформацією про стан підприємств. Стратегічне завдання - відновити безперервну прибуткову роботу холдингу, щоб забезпечити ресурс для розвитку нових напрямків діяльності", - цитує прес-служба Прасолова.

"У короткостроковій перспективі стоїть завдання зберегти виробничий потенціал і зняти соціальну напругу, яка виникла внаслідок спаду рівнів продажів і виробництва", - заявив він.

Згідно з повідомленням, Прасолов протягом тривалого часу очолював найбільший фінансово-промислову групу СКМ бізнесмена Ріната Ахметова (2000-2005 роки), будучи фактично одним з її творців.

У 2006-2012 році був народним депутатом, був також членом, а потім заступником голови та головою Ради НБУ, а в 2013 році - міністром економрозвитку і торгівлі.

З початку 2014 року припинив діяльність в економічному блоці державного менеджменту, займався науковою і консультаційною діяльністю.

У прес-релізі нагадується, що в 2014-2016 роках фінансовий стан холдингу "Азовмаш" значно погіршився, оскільки втрата ринків збуту, велика частина яких - ринки СНД, привела до істотного спаду рівня продажів і, як наслідок, значного скорочення обсягів виробництва.

У минулому році підприємства групи фактично простоювали, виникла суттєва заборгованість з заробітної плати. Ситуацію погіршує серйозна боргове навантаження.

За оцінками експертів, загальна кредитна заборгованість підприємств групи перевищує 700 млн доларів, що несе суттєву загрозу відкриття справ про банкрутство підприємств.

11 лютого глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, відвідуючи Маріуполь, заявив про необхідність об'єднання активів групи "Азовмаш" і зміну менеджменту.

Група "Азовмаш" - один з найбільших машинобудівних комплексів України. Відомий на світовому ринку постачальник залізничних вантажних вагонів і платформ, автопаливозаправників, автоперевізників, металургійного, гірничорудного і кранового устаткування.

Група включає ПАТ "Азовзагальмаш", ПАТ "Маріупольський завод важкого машинобудування", ПрАТ "Азовелектросталь", ПАТ "Маріупольський термічний завод", ПАТ "Полтавхіммаш", ПАТ "Головний спеціалізований конструкторсько-технологічний інститут".

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: