Банк "Авангард" збільшить статутний капітал

Вівторок, 23 лютого 2016, 17:32

Спеціалізований казначейський банк "Авангард" має намір збільшити статутний капітал на 18,8%, або на 25,7 млн грн, - до 162,2 млн грн.

Про це повідомила голова правління банку Світлана Корчинська, передає "Інтерфакс-Україна".

"Банк має намір капіталізувати прибуток за 2015 рік і, отже, збільшити капітал зі 136,5 млн грн до 162,2 млн грн", – сказала вона.

Як повідомляють у прес-релізі банку з посиланням на голову наглядової ради банку Костянтина Стеценка, суму, на яку необхідно докапіталізувати банк, згідно з вимогами Національного банку, буде внесено за рахунок коштів наявних акціонерів або шляхом залучення зовнішніх інвесторів.

Реклама:

За словами Корчинської, активи банку 2015 року зросли на 3% - до 456,5 млн грн.

"Разом із тим ми не орієнтуємося на цей показник. Ми вкладаємо кошти в надійні інструменти: у нас невисока ставка за депозитами, але висока надійність, що забезпечило нам зростання обсягу і кількості угод 2015 року на 45%", - зазначає голова правління.

За її словами, 97% активів банку є високоліквідними і розміщені на строк до 30 днів.

"Крім того, завдяки високій ліквідності банку в нас немає необхідності у кредитах рефінансування НБУ", – повідомила Корчинська.

Як відомо, банк "Авангард" зареєстровано НБУ в липні 2013 року.

За даними банку, компанія Westal Holding (Кіпр), що входить до групи ICU, володіє 99,99% акцій банку "Авангард"

Група ICU створена у червні 2006 року. До її складу входять ТОВ "Інвестиційний капітал Україна", КУА "Інвестиційний капітал Україна" і банк "Авангард" (усі – Київ).

Раніше співвласником і головою ради директорів групи була Валерія Гонтарева, яку за пропозицією президента Петра Порошенка парламент у червні 2014 року затвердив на посаду голови Національного банку.

Після цього Гонтарева продала свою частку в ICU, а основними партнерами групи залишилися Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко з частками 41,7%, а також Олександр Вальчишен і Володимир Демчишин, який очолює Міненерго, яким належить відповідно 6,58 % і 9,99%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: