У Москві можуть заборонити таксі Uber

Вівторок, 2 лютого 2016, 18:37

Департамент транспорту Москви планує звернутися в правоохоронні та судові органи, з вимогою про заборону роботи мобільного застосування Uber на території Москви.

Про це в інтерв'ю "Газеті.Ru" повідомив глава Дептранса Максим Ліксутов.

За його словами, на такі кроки відомству доведеться піти у випадку, якщо керівництво Uber не підпише угоду про передачу даних про рух їх автомобілів таксі по місту.

"У нас була зустріч з представниками Uber і ми домовилися з ними про підписання угоди, - сказав Ліксутов. - Перше: компанія Uber зобов'язується працювати тільки з легальними таксистами, які мають дозвіл на таксомоторну діяльність. І друге: вони будуть передавати нам дані щодо руху їх автомобілів таксі по місту. Дані будуть знеособлені - нам потрібні тільки треки".

Реклама:

Ліксутов уточнив, що в Uber були готові підписати таку угоду ще до кінця 2015 року, але через корпоративні процедури попросили відстрочку до кінця січня, а потім ще на десять днів.

Як повідомлялося раніше, інвестхолдинг USM Holdings Алішера Усманова і його партнерів входить до числа інвесторів американського сервісу замовлення таксі Uber.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: