Український сервіс онлайн-кредитування залучив 120 тисяч доларів

Вівторок, 2 лютого 2016, 14:54

Сервіс Talend, який дозволяє отримувати миттєві позики від друзів і фінансових установ, привернув інвестиції від бізнес-ангела в розмірі 120 тисяч доларів.

Про це пише Ain.ua.

Компанію оцінили в 600 тисяч доларів. Зараз Taplend готується до запуску в США. Тестовими майданчиками стануть легендарні університети Берклі і Стенфорд.

Taplend дає можливість брати в борг у друзів або фінансових організацій в кілька кліків. Сервіс покликаний вирішити дві проблеми позичальників: повільний процес отримання грошей і високі процентні ставки.

Реклама:

Для цього в проекті об'єднали моделі кредитування Peer-2-Peer і Payday Loan, що спростило процес отримання кредиту. Саме це, на думку команди, є основною конкурентною перевагою Taplend.

За допомогою сервісу користувач може або позичити гроші у друзів зі списку контактів, або взяти позику у банку через додаток на iPhone. У першому випадку транзакція проходить без будь-яких комісій. Якщо ж жоден з друзів не підтвердив запит про позику або позичив недостатню суму, додаток покаже користувачеві банківські пропозиції за мікрокредитами.

"Бізнес-модель стартапу якраз і полягає в останньому кейсі, а саме - в отриманні плати за генерацію кредиту та/або кредитної заявки для мікрофінансової організації. Залежно від якості кредитора, суми, яку він шукає, партнера ми матимемо 20-50 доларів з виданої позики через нашу систему", - пояснив CEO проекту Віктор Ігнатюк.

Поки проект знаходиться у стадії розробки. Стартапери готують до запуску версії додатка для iOS і Android.

Проект створили українці Віктор Ігнатюк і Сергій Матчук. До цього Ігнатюк розвивав систему взаємного мікрокредитування uCredit, а Матчук працював стратегом в українському digital-агентстві Aimbulance. Пізніше в якості СТО до команди приєднався Володимир Рубцов - раніше він працював в "ПриватБанку" і був CTO GlobalMoney, де відповідав за архітектуру сервісу.

Стартап пройшов акселерацію на Technation в Казахстані, а в жовтні українців запросили до Кракова на акселерацію hub:raum # WARP4.

Там, за словами представників стартапу, на проект також звернули увагу представники німецького телеком-оператора T-Mobile.

Після повернення з Кракова Taplend домовився про стратегічне партнерство з компанією Softinvest Holding (спеціалізується на платіжних рішеннях, електронній-комерції та системній інтеграції).

В рамках партнерства Softinvest Holding допоможе проекту запуститися, виступить як ментор для подальшого розвитку проекту і виділить хаб в своєму офісі для команди розробників Taplend. Одна з компаній холдингу виступить платіжним провайдером сервісу на ринку СНД.

У планах Taplend - активна експансія на ринках Центральної і Північної Америки, а також в СНД.

Зараз команда готується до виходу на ринок США. Стартовими майданчиками для запуску стануть університети Берклі і Стенфорда, де спочатку пройде тест гіпотез і роботи сервісу, а після цього почнеться масштабування на весь ринок США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: