Ціни на нафту незначно зросли

Середа, 17 лютого 2016, 09:25

Ціни на нафту зростають, оскільки інвестори сподіваються, що інші виробники нафти приєднаються до угоди чотирьох держав про заморожування видобутку.

Про це пише Рейтер.

Ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,24 до 32,42 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,10 до 29,14 долара.

Нагадаємо, міністри нафтової промисловості Саудівської Аравії, Венесуели, Катару і міністр енергетики Росії  домовилися заморозити видобуток нафти на рівні січня 2016 року, повідомили міністри після зустрічі в Досі.

Реклама:

Ці країни готові заморозити видобуток, якщо те ж зроблять інші виробники.

Іран обговорить цю пропозицію, коли його видобуток досягне передсанкційних рівнів, сказало високопоставлене іранське джерело.

"Ринок розуміє, що це не погана, але й не така гарна новина, як він сподівався", - сказав аналітик OptionsXpress в Сіднеї Бен Ле Брюн.

Підтримання видобутку на рівні січня не матиме великого впливу на світовий ринок нафти, на якому цього року очікується надлишок у 600,000 барелів на добу, написали у звіті аналітики FGE.

"Ця угода може відкрити шлях до подальших дій, якщо Саудівська Аравія, інші країни ОПЕК і Росія визнають їх необхідними", - йдеться у звіті.

Видобуток у Саудівській Аравії протягом 2015 року був стабільним на рівні трохи вище 10 мільйонів барелів на добу, тому "все, чого вдалося добитися, це згоди продовжувати в тому ж дусі", йдеться в звіті Phillip Futures.

Запаси нафти в США минулого тижня, на думку опитаних аналітиків, зросли на 3,9 мільйона барелів до 505,9 мільйона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!