Мінфін залучить до реформування митниці незалежні компанії

Четвер, 11 лютого 2016, 18:45

Міністерство фінансів представило на розгляд Уряду Концепцію щодо залучення компаній (радників) до реформування митниць Державної фіскальної служби України.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів.

Реформу ДФС, яку здійснює Міністерство фінансів було узгоджено з МВФ, ухвалено Урядом України та її проведення розраховано на 2 роки. 

Перші компанії (радники) будуть залучені на Волинську, Львівську, Закарпатську та Чернігівську митниці.

Реклама:

Для зменшення корупції будуть створюватися електронні сервіси та автоматизовані митні процедури для зменшення точок фізичного дотику бізнесу і митниці.

Крім того, планується навчання працівників митниць в галузях: митної оцінки, аналізу ризиків, класифікації товарів та підготовки митних аналітиків.

Також концепція передбачає надання консультативних послуг митницям за принципом "24-х годин на добу, 7 днів на тиждень, 365 днів на рік".

"Ми впевнені, що залучення міжнародної компанії (радника) з бездоганною репутацією та значним досвідом в управлінні та реформуванні митних пунктів в інших країнах дозволить забезпечити значне посилення та оновлення кадрового складу митних пунктів професіоналами, що не мають корупційного досвіду та зв’язків в українській митній службі", - сказала з цього приводу Міністр фінансів Наталія Яресько.

Процес реалізації проекту передбачає пошук фінансування, погодження умов проведення тендеру та технічної специфікації з донором, затвердження тендерної документації, проведення донором тендеру на закупівлю послуг міжнародних радників (компаній) з реформування митниць та впровадження інновацій.

натисніть для збільшення

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!