Україна зберегла обмеження на експорт газу, антрациту, золота та срібла

Середа, 6 січня 2016, 16:42

Експорт природного газу з України в 2016 році як і раніше підлягає квотуванню, а розмір квоти буде визначатися виходячи з прогнозного річного газового балансу країни, що затверджується урядом.

Про це йдеться в постанові Кабміну №1176 від 30 грудня, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з постановою, квоти на експорт золота, срібла, відходів і брухту дорогоцінних металів збережені на нульовому рівні.

Крім того, в 2016 році продовжиться і ліцензування експорту антрациту.

Реклама:

У той же час уряд підтвердив своє рішення, прийняте в кінці вересня 2015 року, і відмовився на 2016 рік від ліцензування експорту товарів з вмістом легованих чорних металів, кольорових металів та їх сплавів.

Як і в 2015 році, звільнений від ліцензування імпорт засобів захисту рослин, а також експорт та імпорт фарб із захисними властивостями та папір з водяними знаками.

Крім того, не вимагатиметься надання листа-підтвердження Мінприроди про відсутність озоноруйнівних речовин у товарах при їх митному оформленні, а дії з отримання ліцензій на експорт-імпорт товарів з озоноруйнуючими речовинами Мінекономрозвитку буде здійснювати без залучення суб'єкта господарювання в порядку міжвідомчого обміну інформацією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: