У США подали позов проти Volkswagen

Вівторок, 5 січня 2016, 11:26

Міністерство юстиції США подало цивільний позов проти німецького автоконцерну Volkswagen AG, звинувативши компанію в порушенні чотирьох пунктів Закону про чисте повітря.

Про це повідомляє Bloomberg, передає "Інтерфакс-Україна".

Сумарний штраф за даними звинуваченнями може досягати $80 млрд, однак, за словами джерела в Мін'юсті, суд навряд чи призначить максимальне покарання.

Водночас інше джерело зазначило, що підсумкова сума, швидше за все, буде виражатися мільярдами доларів.

Проти Volkswagen вже подані сотні позовів від громадян США, а регулятори як мінімум семи країн, включаючи Німеччину, все ще ведуть розслідування.

Крім того, влада США може порушити кримінальну справу відносно компанії за звинуваченням у наданні невірної інформації Агентству з охорони навколишнього середовища.

"США вимагають і домагаються куди більших штрафів за порушення екологічного законодавства, ніж інші країни, - говорить професор права Університету Мічигану Девід Ульман, що спеціалізується на екологічних правопорушення.

"Volkswagen повинен усунути створені ним проблеми, співпрацювати зі слідством і компенсувати завдані збитки", - говорить він.

Реклама:

Нагадаємо, у вересні 2015 року Агентство з охорони навколишнього середовища США виявило, що Volkswagen встановлював на своїх автомобілях з дизельними двигунами комп'ютерні програми, які під час перевірок занижують показники викиду шкідливих речовин.

Відкликанню підлягають понад 11 млн автомобілів по всьому світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: