Яресько доручила Насірову перевірити системи митного оформлення

Вівторок, 26 січня 2016, 19:30

Міністр фінансів Наталія Яресько дала доручення Голові ДФС Роману Насірову провести перевірку всіх митних оформлень за процедурою IM40EA з метою виявлення порушень та зловживань з боку посадових осіб.

Про це вона заявила на прес-конференції, що відбулась 26 січня у Кабінеті Міністрів, повідомляє прес-служба.

За словами Яресько, сьогодні в українському законодавстві імпорт товарів може відбуватися за звичайною процедурою та за спрощеною.

"Зазвичай, товари, які приїжджають в Україну, після перетину кордону направляються у внутрішні митниці, де перевіряються і тільки після цього віддаються підприємствам", - зазначила міністр.

Реклама:

Водночас, як зазначила Яресько, за повідомленнями, які отримує Міністерство фінансів, через недосконалі профілі ризику деякі співробітники митниці дозволяють спрощений імпорт підприємствам, щодо яких спрацював "профіль ризику" і які, таким чином, не повинні були б мати на нього право.

"Тобто окрім добросовісних підприємств, які користувались спрощеною процедурою і по яких не виникає ризиків, цією ж процедурою користується й не добропорядний бізнес, який, завдяки "проходженню" через спрощену систему ухиляється від податків, адже він зменшує вартість та вагу товарів, декларуючи дешеві товари замість дорогих", - заявила з цього приводу Яресько.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!