Оман готовий скоротити видобуток нафти для стабілізації ринку

Понеділок, 18 січня 2016, 20:07

Оман, який не є членом ОПЕК, готовий скоротити видобуток нафти на 5-10% для стабілізації нафтового ринку, якщо інші видобувні країни також підуть на цей крок.

Про це заявив міністр нафти Омана Мухаммед Ахмед ар-Румхі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Оман готовий зробити все можливе для стабілізації ринку нафти, - наводить слова міністра The Wall Street Journal. - Думаю, нам варто знизити видобуток на 5-10%, і іншим варто зробити те ж саме".

Раніше деякі країни ОПЕК, включаючи Венесуелу, закликали до скорочення видобутку. Саудівська Аравія, лідер з виробництва нафти у картелі, сигналізувала про готовність піти на таку міру у разі аналогічних дій з боку інших держав.

Реклама:

Оман є найбільшим виробником нафти на Близькому Сході, що не є членами ОПЕК. Країна видобуває близько 1 млн барелів на добу.

Вранці в понеділок ціни на нафту продовжили зниження, опустившись нижче позначки в 29 доларів за барель і втративши 20% з початку року на перспективах зростання поставок з Ірану і сигналах уповільнення зростання економіки Китаю.

За словами міністра нафти Омана, котирування вже досягли дна, і будь-яке подальше зниження цін буде подібно "хвилям, які приходять після цунамі".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: