Безробіття в США залишилося на мінімумі за сім років

Неділя, 6 грудня 2015, 17:51

Кількість робочих місць в економіці США в листопаді збільшилася на 211 тисяч.

Про це свідчать дані міністерства праці країни, передає "Вести.ru".

Опитані Bloomberg аналітики прогнозували зростання показника на 200 тисяч. Оцінка зростання зайнятості в жовтні була переглянута у бік підвищення з 271 тисячі до 298 тисяч.

Безробіття в США в листопаді збереглось на рівні 5%, що є мінімумом за сім років. Показник відповідає прогнозам експертів.

Реклама:

Високі темпи зростання зайнятості в країні збільшують імовірність підвищення ФРС базової процентної ставки в цьому місяці.

"Ринок праці є досить сильним, - вважає старший фінансовий економіст Jefferies LLC в Нью-Йорку Уард МакКарті. - Його зміцнення вже зайшло досить далеко, щоб викликати стійке прискорення темпів зростання зарплат".

Середня погодинна оплата праці в США в листопаді збільшилася на 0,2% щодо попереднього місяця і на 2,3% в річному численні. При цьому темпи зростання сповільнилися в порівнянні з жовтневими, які становили відповідно 0,4% і 2,5%.

Зростання зайнятості в США в листопаді підтримало максимальне з січня 2014 року збільшення числа робочих місць у будівельному секторі – 46 тисяч. У сфері роздрібної торгівлі кількість робочих місць збільшилася минулого місяця на 31 тисячу.

Кількість робочих місць у приватному секторі США збільшилась у листопаді на 197 тисяч, тоді як очікувалося підвищення на 190 тисяч. У жовтні, згідно з переглянутими даними, показник виріс на 304 тисячі.

У виробничому секторі США кількість робочих місць в листопаді зменшилася на 1 тисячу. Середня тривалість робочого тижня в США скоротилася в листопаді до 34,5 години з 34,6 години місяцем раніше. Частка участі населення країни в робочій силі збільшилася до 62,5% з 62,4% у жовтні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: