Fitch підвищило рейтинги ПриватБанку

П'ятниця, 4 грудня 2015, 20:55

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило "Рейтинг дефолту емітента" і "Рейтинг стійкості" ПриватБанку - до рівня "ССС" після успішного завершення банком угоди з міжнародними інвесторами.

Про це йдеться у прес-релізі банку.

Як ідеться в повідомленні Fitch, підвищення рейтингів відображає позитивний вплив на капіталізацію та ліквідність банку угоди з продовження термінів єврооблігацій, а також стабільну ситуацію в банку та його лідируючі позиції на українському ринку.

"Підтримка інвесторів дозволила банку направити залучені кошти на збільшення регулятивного капіталу, який з урахуванням інвестицій акціонерів банку становить 220 млн доларів. З урахуванням продовження до 2018 року погашення євробондів банку на суму 200 млн доларів з боку міжнародних інвесторів ПриватБанк отримав підтримку на суму 10 млрд гривень", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У прес-службі банку також заявили, що міжнародне рейтингове агентство S&P повідомило про початок процедури перегляду рейтингу ПриватБанку в бік його підвищення після успішного завершення банком угоди з міжнародними інвесторами про продовження єврооблігацій банку.

Як ідеться в офіційному повідомленні S&P, перегляд міжнародного рейтингу банку планується в найближчі кілька днів, слідом за проведенням аналізу кредитоспроможності банку після завершення угоди.

"У рамках проведення перегляду рейтингу, згідно з методологією S&P, рейтинги ПриватБанку тимчасово буде знижено до рівня SD, що є технічною процедурою, обов’язковою у зв’язку з укладенням між банком та інвесторами угоди про продовження строку випуску єврооблігацій", - повідомляє прес-служба.

Також у повідомленні S&P наголошується, що ПриватБанк успішно реструктуризував єврооблігації.

Нагадаємо, раніше міжнародне рейтингове агентство Moody’s Investors Service підвищило довгостроковий рейтинг ПриватБанку за депозитами в національній валюті до рівня "Саа3".

Також Moody’s підтвердило рейтинг ПриватБанку за депозитами в іноземній валюті та рейтинг фінансової стабільності банку. Прогноз за рейтингами ПриватБанку встановлено на рівні "стабільний".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!