Туреччина і Катар підписали угоду про постачання газу

Середа, 2 грудня 2015, 17:15

Турецька компанія BOTAS і Національна нафтова компанія Катару підписали в середу попередній меморандум про взаєморозуміння з постачання скрапленого природного газу до Туреччини на довгостроковій основі.

Про це повідомляє "Прайм" з посиланням на агентство Anadolu.

Відносини Туреччини з основним постачальником в особі Росії загострилися після інциденту зі збитим Су-24 турецькими ВВС. Зокрема, переговори щодо проекту газопроводу "Турецький потік" призупинені.

Зараз газ до Туреччини також імпортують Іран, Азербайджан, Алжир і Нігерія. У 2014 році "Газпром" експортував до Туреччини 27,4 млрд кубометрів газу.

Реклама:

Туреччина і Катар почали підготовку тексту основного договору. Повідомляється, що він буде містити обсяги і терміни поставок СПГ до Туреччини з Катару і буде підписаний найближчим часом.

У 2014 році Туреччина імпортувала 47,6 млрд кубометрів газу. Очікується, що в 2015 році імпорт зросте у зв'язку зі зростаючим споживанням в міру розвитку економіки країни.

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що його країна не пропаде, якщо Росія припинить постачання газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: