Goldman Sachs: у 2016 році нафта впаде до 20 доларів

Субота, 19 грудня 2015, 12:08

Goldman Sachs прогнозує, що в 2016 році світові ціни на нафту впадуть до рівня 20 доларів на тлі надлишку нафти на ринку.

Про це йдеться у доповіді інвестбанку, передає "Газета.ru".

Одним із ключових факторів Goldman Sachs називає вихід Ірану на світовий ринок нафти, через що сукупний рівень видобутку ОПЕК перевищить 32 млн барелів на добу, повідомляє телеканал CNBC.

При цьому інвестбанк переконаний, що після зниження до рівня 20 доларів з ринку швидко почнуть зникати сланцеві виробники, в результаті чого обсяг видобутку, як і кількість бурових установок в США, почне різко знижуватися, а компанії не зможуть дозволити собі витрати на геологічну розвідку та інвестиції в нові родовища, що в кінцевому підсумку може призвести до подальшого зниження виробництва та зростання цін.

Реклама:

"Зниження цін на нафту після засідання ОПЕК прискориться у зв'язку з відсутністю єдиної позиції у картелі. Зустріч ОПЕК тільки підтвердила нашу думку про те, що не в інтересах ОПЕК намагатися балансувати нафтовий ринок", - наголошується в доповіді.

При цьому раніше в Goldman Sachs вже передбачали новий обвал цін на нафту, проте попередній прогноз не був настільки точним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!