Ціни на нафту повернулися до зниження

Середа, 16 грудня 2015, 14:52

Ціни на нафту повернулися до зниження напередодні публікації результатів наради ФРС, від якої інвестори чекають підвищення процентних ставок.

Про це пише Рейтер.

До 13:15 ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,90 долара до 37,55 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,11 долара до 37,24 долара. У вівторок ціна Brent піднялася більш ніж на 1 долара, а ціна WTI - на 0,53 долара.

У понеділок мінімальна ціна Brent була на рівні 36,33 долара за барель у порівнянні з мінімальним рівнем 36,2 долара, до якого ціна опускалася під час фінансової кризи 2008 року.

Реклама:

"Падіння цін не є дивним після зростання в попередню сесію, тому що ринок готується до рішення щодо ставок і офіційних даних про запаси нафти в США", - сказав старший стратег CMC Markets у Сіднеї Майкл Маккарті.

Більшість прогнозів пророкують, що ФРС в середу оголосить про перше з 2006 року підвищення процентних ставок. Ця подія, швидше за все, буде несприятливою для ринку нафти, тому що викличе зростання курсу долара.

Запаси нафти в США, за даними Американського інституту нафти, минулого тижня зросли на 2,3 мільйона барелів при прогнозі зниження на 1,4 мільйона барелів. Офіційна статистика Управління енергетичної інформації буде опублікована в середу о 17:30.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!