Перший заступник Пивоварського піде на конкурс з відбору глави "УЗ"

Понеділок, 14 грудня 2015, 14:01

Перший заступник Мінінфраструктури Шульмейстер візьме участь у конкурсі з відбору голови "Укрзалізниці".

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Дело".

"Я подам свою кандидатуру на посаду голови ПАТ "Укрзалізниці". Конкуренція буде висока, але в мене достатньо знань про роботу компанії, щоб продовжити дієві та ефективні реформи", - повідомив він

Як пояснив Шульмейстер, в результаті корпоратизації компанія стає менш залежною від міністерства, і з часом повинна повністю передати адміністративні функції, ставши повноцінною бізнес-структурою.

Реклама:

Крім того, на відміну від міністерства, у ПАТ "Укрзалізниця" у професіоналів вже є можливість отримувати гідну заробітну плату.

"У разі перемоги в конкурсі я буду радий бачити у своїй команді хлопців, з якими працював у Мінінфраструктури. Упевнений, вони захочуть продовжити змінювати країну вже на цьому рівні", - додав він.

Відзначимо, що в якості головної причини своєї відставки міністр інфраструктури Андрій Пивоварський назвав відсутність реформи держуправління, в т.ч. низьку оплату праці держслужбовців.

Нагадаємо, що Міністерство інфраструктури на цьому тижні повідомило, що підготувало проект розпорядження про оголошення конкурсу на заміщення посади голови правління ПАТ "Укрзалізниця".

Зокрема, відомство розробило пропозиції по кваліфікаційних вимогам до кандидатів на зазначену посаду, які погоджено в Мінекономрозвитку.

Документи вже направлені на розгляд Кабінетом міністрів для затвердження.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!