"Запоріжсталь" Ахметова тимчасово відключили від електроенергії

Вівторок, 1 грудня 2015, 14:51

ВАТ "Запоріжжяобленерго" відключило Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь" від електроенергії внаслідок його заборгованості за споживану електроенергію в сумі 140 млн грн.

Про це йдеться у повідомленні комбінату, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, завдяки зусиллям фахівців повна зупинка підприємства та аварії не допущені, загрози життю і здоров'ю його працівників немає.

Генеральний директор "Запоріжсталі" Ростислав Шурма, коментуючи ситуацію, заявив, що адміністрація не може допустити повну зупинку комбінату і залишити без зарплати його колектив, тому було прийнято складне рішення.

Реклама:

"У шкоду виконанню інвестпрограми по екологічної модернізації аглофабрики ми зняли з бюджету цього проекту 70 млн грн для часткового погашення боргу перед" Запоріжжяобленерго ". Це ставить під загрозу установку в термін газоочисних систем на агломашинах, але у нас немає іншого виходу: резервних коштів у комбінату не залишилося ", - констатував гендиректор, якого цитує прес-служба підприємства.

За його словами, в результаті даного платежу електропостачання комбінату відновлено і зараз виробництво працює в штатному режимі.

Як повідомлялося раніше, "Запоріжсталь" отримало повідомлення від "Запоріжжяобленерго" про зупинку постачань електроенергії на підприємство у рамках чинних угод унаслідок порушення графіка обов'язкових платежів, які виникли в меткомбінату через заборгованість держави перед компанією із відшкодування податку на додану вартість у розмірі понад 822 млн гривень.

МК "Запоріжсталь" знаходиться в процесі інтеграції до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ПрАТ "Систем Кепітал Менеджмент" Ріната Ахметова (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" Вадима Новинського (23,76%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: