Нацбанк змінює облік операцій з готівкою у зоні АТО

Понеділок, 30 листопада 2015, 17:07

Національний банк змінює порядок обліку резервів операцій за готівковими коштами та банківськими металами, які знаходяться на території, що не контролюється українською владою, у бухгалтерському обліку та фінансовій звітності.

Про це йдеться у постанові правління Національного банку № 826 від 26 листопада цього року, передає прес-служба регулятора.

"Ситуація, що склалась у результаті антитерористичної операції, є форс-мажором та міжнародними стандартами фінансової звітності не передбачена. Тож інформація про готівку, що знаходиться у зоні АТО, до якої немає безперешкодного доступу та документального підтвердження з первинних джерел, потребує додаткового розкриття у річній фінансовій звітності", - говорить директор Департаменту бухгалтерського обліку Богдан Лукасевич.

"Для вирішення цієї колізії ми вводимо контррахунки до рахунків з обліку готівкових коштів та банківських металів для відображення витрат за коштами та банківськими металами, за якими втрачений контроль. Ми вже повідомили усі банки про нововведення", - додав він.

Реклама:

Як наголошується, нові контррахунки відображатимуть достовірну інформацію щодо готівкових коштів та банківських металів в банках України.

Зазначені у постанові правління Національного банку № 826 зміни до Плану рахунків бухгалтерського обліку банків вводяться з 1 грудня цього року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!