Через підрив електроопор Крим може залишитися без світла

П'ятниця, 20 листопада 2015, 17:05

Через пошкодження  двох опор електропередач без електроенергії може залишитися окупований Крим та до 40% споживачів Херсонської та Миколаївської області.

Про це йдеться у повідомленні Міненерговугілля.

"Наразі енергозабезпечення АР Крим здійснюється по ПЛ 330 кВ Каховська - Островська та ПЛ-330 кВ Каховська - Джанкой в обсязі до 650 МВт потужності при потребі Криму 900-950 МВт. На обох лініях є критичні пошкодження, що можуть призвести до виходу їх із ладу", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, це призведе до повного відключення окупованого Криму та суттєвого зниження надійності енергопостачання Херсонської та Миколаївської областей, що живляться від ПС "Каховська".

Реклама:

"При вимкненні всіх трьох ліній, що передають електроенергію з ПС Каховська до Криму, створюється ситуація при якій схема підстанції стає вкрай ненадійною, коли вихід з ладу ще одного елемента ПС може призвести до її повного погашення, і, відповідно, знеструмлення до 40% споживачів Херсонської та Миколаївської області", - повідомляє Міненерго.

"В даний час спеціалісти Південної та Дніпровської енергосистем визначають обсяги необхідних робіт, а бригади магістральних мереж комплектуються для проведення відновлювальних робіт. Розпочато доставку матеріалів та обладнання на пошкоджені об'єкти інфраструктури", - заявили у прес-службі.

Як повідомлялося, 20 листопада невідомі пошкодили дві електроопори у Генічеському та Чаплинському районах Херсонської області.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: