IFC може виділити "Нафтогазу" 200 мільйонів на закупівлю газу

П'ятниця, 20 листопада 2015, 11:24

Міжнародна фінкорпорація (IFC) може виділити торгове фінансування на термін до року і обсягом до 200 млн доларів для закупівлі НАК "Нафтогаз України" в майбутній опалювальний сезон природного газу у великого європейського постачальника ENGIE.

Згідно з повідомленням IFC, рада директорів планує розглянути це питання 17 грудня, передає "Інтерфакс-Україна".

ENGIE зі штаб-квартирою в Парижі є одним з найбільших енергетичних гравців і представлена в трьох секторах: природний газ, електрику і енергосервіс.

Французькому уряду належить 32,3% частка, решта акцій знаходиться у власності інституційних та індивідуальних інвесторів.

Реклама:

IFC вказує, що ENGIE є одним з основних постачальників газу в Україну з 2014 року.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин ще в липні цього року повідомляв, що IFC розглядає можливість надання кредиту трейдерам для закупівлі, зберігання в ПСГ і подальшого продажу газу на українському ринку.

"Приміром, IFC розглядає можливість надання кредиту трейдеру, який на свій баланс візьме, буде зберігати і в міру можливості продавати, наприклад, "Нафтогазу". Розглядаються різні схеми", - сказав міністр.

У свою чергу, заступник голови правління "Нафтогазу України" Сергій Коновець уточнив, що кредитоотримувачем можуть виступити компанії, які в даний час постачають газ "Нафтогазу" з Європи, зокрема, Gaz de France, RWE та ін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: