Мартиненко відхрещується від панамського офшору BradCrest

Середа, 18 листопада 2015, 10:46

Я ніколи не був і не є акціонером компанії Bradcrest Investment через яку були перераховані близько 30 млн франків хабара від Skoda JS.

Про це в інтерв'ю "ЛігаБізнесІнформ" розповів голова парламентського комітету з ПЕК Микола Мартиненко.

"Компанія Bradcrest? Перше: я ніколи не був і не є акціонером цієї компанії. Я зараз займаюся тим, щоб це довести юридично вже найближчим часом", - підкреслив Мартиненко.

Також, відповідаючи на запитання, глава комітету зазначив, що давно відвідував Чехію.

Реклама:

"Друге: в Чехії останній раз я був в туристичній поїздці в Карлових Варах разом з дружиною, дитиною і батьками дружини. Це було десь у 2006 чи в 2007 році. Після цього Чехію не відвідував", - зазначив він.

Крім того, як стверджує Мартиненко, він нікого з компанії не знає.

"Я ні співробітників Skoda, і нікого з керівництва цієї компанії не знаю персонально і ніколи не мав жодних з ними відносин - ні ділових, ні дружніх", - зазначив глава комітету.

Відповідаючи на питання про те, хто тоді володіє Bradcrest Investment, Мартиненко заявив, що не знає цього, але найближчим часом буде доводити, що це не він.

Як повідомлялося, генеральна прокуратура України перехопила естафету у швейцарських колег в розслідуванні справи про отримання хабара українським чиновником від чеської компанії Skoda JS.

У судовому документі уточнюється, що запит стосується кримінального розслідування корупційної угоди між чеською компанією "SKODA JS" та фірмою "BRADCREST".

Як зазначили ЗМІ, витяги з матеріалів слідства дозволяють стверджувати, що мова йде саме про Мартиненко.

Зокрема, там говориться наступне: "відповідно до Угоди про співпрацю між Bradcrest і Skoda JS ймовірні хабара в розмірі 6400000 євро були переведені на рахунок компанії Bradcrest в Швейцарії".

Нагадаємо, чеська газета Právo раніше повідомляла, що саме панамська Bradcrest Investment отримувала від Skoda JS гроші за сприяння в отриманні держзамовлень, а її прихованим власником, нібито, є Мартиненко.

З'ясувалося, що частина шестимільйонні хабара - 769 000 доларів - була переведена з рахунку Bradcrest у банку Banque Hottiger & Cie. на рахунок компанії Randstone Commercial LLC у банку Regional Investiciju Banka (Латвія) 21 червня 2011.

Сам нардеп раніше в коментарі УП заперечував і наявність кримінального провадження проти нього та у швейцарській прокуратурі і нещодавно відкриту справу чеських правоохоронців по тому ж епізоду.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: