Лагард впевнена, що світова економіка в 2016 році стабілізується

Понеділок, 16 листопада 2015, 20:01

Світова економіка в 2016 році стабілізується і продемонструє найсерйозніше зростання з 2011 року.

З такою заявою виступила глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард в рамках зустрічі лідерів G20, пише Прайм.

Лагард зазначила, що фонд очікує зростання світової економіки на 3,6% у наступному році.

"Зростання на 3,6%, за прогнозами на наступний рік, яке буде найшвидшим з 2011 року, обумовлене трьома суттєвими факторами: нормалізацією грошово-кредитної політики ФРС США, адаптацією Китаю до нової моделі зростання і кінцем десятирічного продовольчого циклу", - заявила вона.

Реклама:

Лагард додала, що управляти цими переходами в 2015 році допоможуть нові підходи, вироблені в процесі взаємодії політиків та економістів в частині кредитно-грошової політики в країнах з розвиненою економікою і податкові реформи в усьому іншому світі.

За її словами, більше половини заходів стратегії зростання G20, озвучених в Брісбені (Австралія) в минулому році, були реалізовані.

"План дій в Антальї ясно показує, що глобальне співробітництво є ключем до вирішення проблем, що стоять перед світом сьогодні - від зміни клімату до реформи міжнародного оподаткування та міжнародної валютної системи", - підкреслила вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!