ЄББР інвестує 40 мільйонів доларів в одеський зерновий термінал

Четвер, 12 листопада 2015, 17:39

Європейський банк реконструкції та розвитку виділить довгостроковий кредит до 40 мільйонів доларів компанії з групи GNT для фінансування розширення потужностей існуючого зернового терміналу в порту Одеси.

Про це йдеться в рішенні ради директорів банку, яке ухвалили на засіданні 11 листопада, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами провідного радника із зовнішніх зв'язків ЄБРР Антона Усова підписання кредитної угоди планується в грудні цього року.

Проект передбачає як розширення пропускної спроможності терміналу, так і потужностей зберігання, і його вартість оцінюється в 69 млн доларів.

Реклама:

В кінці лютого цього року ЄБРР схвалив виділення кредиту в обсязі до 18,7 млн доларів  дочірньої компанії кіпрського GNT Olimpex Holding Ltd. для будівництва в Одеському порту потужностей по сушці і очищенні зерна.

Згідно з ним, комплекс по сушінню і очищенню зерна річною потужністю 0,5 млн тонн буде інтегрований з перебуваючим в цьому ж порту перевалочним терміналом компанії, через який у минулому році було відправлено на експорт близько 2,4 млн тонн зернових культур.

GNT Olimpex Holding Ltd об'єднує приватних постачальників експедиторських, стивідорних послуг, а також послуг з перевалки насипних вантажів. 

В Україні йому належить ТОВ "Олімпекс Купе Інтернешнл".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: