Apple придбала компанію з розробки "розумних" голосових помічників

Субота, 3 жовтня 2015, 12:23

Apple придбала британський стартап VocalIQ, який займається удосконаленням голосових помічників.

Про це Financial Times розповіло джерело, знайоме з умовами угоди, пише РБК.

Інформацію про угоду представник Apple підтвердив у розмові з The Wall Street Journal.

За словами співрозмовника WSJ, "Apple час від часу купує невеликі компанії.

Реклама:

"Ми зазвичай не коментуємо наші цілі та плани", - додав він. Сума угоди залишилася для ЗМІ невідомою. Представники VocalIQ подію поки не прокоментували.

Як зазначає FT, технології VocalIQ могли б допомогти вдосконалити голосовий помічник Apple Siri. Компанія використовує розробки, які дають можливість віртуальним асистентам вступати в повноцінний діалог.

Видання порівнює подібний ефект з поведінкою комп'ютерів в науково-фантастичних фільмах.

Програмне забезпечення VocalIQ дозволяє голосовим помічникам звучати більш "натурально", пише WSJ.

З їх допомогою асистенти "вчаться" під час кожного контакту з людиною. Це досягається завдяки технології, яку в компанії називають "глибоке навчання".

Розробка дозволяє пристроям краще розуміти команди власника і контекст, в якому вони були віддані. Сучасні віртуальні асистенти, Siri, Google Now, Cortana (Microsoft) і Alex (Amazon), реагують тільки на конкретні запити.

В останні місяці VocalIQ була сфокусована на роботі над створенням "діалогової системи", яка повинна впроваджуватися в навігаційну систему автомобіля. Вона повинна дозволити водіям не відволікатися від дороги для того, щоб дивитися на екран.

У середині вересня Apple придбала стартап для поліпшення картографічних додатків Mapsense. Він дозволить корпорації аналізувати значні обсяги картографічної інформації, одержуваної від смартфонів, автомобілів та інших пристроїв з підключенням до інтернету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!