Італійська Enel вкладе 27,5 мільярда в сонячну і вітрову енергетику

Понеділок, 26 жовтня 2015, 20:53

Італійський енергоконцерн Enel в найближчі п'ять років планує вкласти 18 мільярдів фунтів стерлінгів (понад 27,5 мільярда доларів) в сонячну і вітрову енергетику.

Про це повідомив генеральний директор Enel Франческо Стараче, передає "Прайм".

"Замість традиційної енергетики, яка використовує викопне паливо, половина інвестицій у розвиток бізнесу групи Enel сумою в 18 мільярдів фунтів стерлінгів в наступні п'ять років буде спрямована на сонячну і вітрову енергетику, зараз забезпечує 7% загального вироблення", - зазначив він в інтерв'ю газеті The Guardian.

Згідно з планами компанії, третина інвестицій буде розподілена на інфраструктуру мереж, а інше планується направити на завершення будівництва діючих паросилових станцій, включаючи гідроелектростанції.

Реклама:

Зараз вугільна генерація становить 29% від обсягу електроенергії, що поставляється Enel до 40 країн. Тим не менш, за словами Стараче, ці електростанції, по суті, технологічно застаріли.

Вугільна станція, що відкрилася в Чилі в цьому році, буде останньою вугільною електростанцією групи Enel. Газові електростанції забруднюють навколишнє середовище в два рази менше вугільних і будуються швидше: їх будівництво, можливо, буде мати сенс до 2025 року, вважає Стараче.

Enel - найбільша енергетична компанія в Італії і одна з найбільших у світі, заснована в 1962 році. Штаб-квартира розташована в Римі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: