Україна подала до СОТ перший позов проти Росії

Середа, 21 жовтня 2015, 15:00

Україна подала до СОТ позов на РФ через обмеження експорту вагонів і стрілочних переводів.

Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, торговий представник Наталія Нікольська, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні Україна подала до СОТ перший позов проти РФ, пов'язаний з обмеженнями, які були введені на українські вагони та стрілочні переводи", - сказала вона журналістам на брифінгу в Кабміні в Києві в середу.

Нікольська зазначила, що це перший позов проти РФ. Вона пояснила, що з 2013 року Росія необгрунтовано вводила обмеження на постачання вагонів з України, анулюючи відповідні сертифікати.

Реклама:

Обмеження торкнулися: Крюківського вагонобудівного заводу, Дніпропетровського заводу стрілочних переводів, підприємства "Азовзагальмаш" та Харківського машинобудівного заводу "ФЕД".

За словами Нікольської, у зв'язку з цим, експорт з України товарів групи 86 скоротився з 1,7 млрд доларів в 2013 році до 51 млн доларів за сім місяців 2015 року.

Заступник міністра також додала, що Україна неодноразово намагалася врегулювати спір на рівні відповідних комітетів СОТ, але безуспішно, у зв'язку, з чим змушена скористатися процедурою врегулювання спорів в СОТ.

Нікольська зазначила, що Україна очікує від Росії, що цей спір буде врегульовано на стадії консультації протягом 30 днів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: