Зростання економіки Китаю сповільнилося до шестирічного мінімуму

Понеділок, 19 жовтня 2015, 10:15

Зростання ВВП Китаю в третьому кварталі 2015 року становив 6,9%, що стало найгіршим показником з березня 2009 року.

Про це передає з посиланням на доповідь Державного статистичного бюро КНР Associated Press.

Необхідно відзначити, що зростання ВВП Китаю в першому і другому кварталі 2015 року становило 7%.

Як зазначаэться, у Китаї економічне зростання знизилось вперше за останні шість років: у першому кварталі 2015 року зростання ВВП Піднебесної становило 7%, в той час як за аналогічний період 2014 року даний показник становив 7,3%.

Реклама:

За словами експертів, якщо детально проаналізувати всі економічні фактори, то зростання ВВП Китаю в першому кварталі поточного року може навіть скласти менше 7%.

Фахівець по новим ринкам Morgan Stanley Investment Management Шарму Рушір акцентує увагу на нинішньому спаді економіки Китаю, відзначаючи, що наступна глобальна рецесія може початися саме в КНР.

На його думку, стійкий спад у Китаї, ймовірно, в найближчі кілька років, знизить зростання світової економіки на рівень нижче 2%, тобто фактично призведе до глобальної рецесії.

Це може бути першим глобальним спадом за останні 50 років. 21 серпня на світових фондових ринках відбулася масова розпродаж акцій з-за уповільнення темпів зростання економіки Китаю, зростаючої політичної нестабільності в Греції, і невпевненість з приводу планів США щодо підвищення міжнародних процентних ставок.

ZN.UA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: