Глава Донецької ОДА закликав японців інвестувати в Донбас

Середа, 9 вересня 2015, 12:43

Глава Донецької ОДА Павло Жебрівський звернувся до уряду Японії з проханням допомогти в організації дистанційного навчання для школярів на окупованій території і в районах лінії зіткнення.

Відповідну пропозицію глава регіону озвучив на зустрічі з послом Японії в Україні Шигекі Суми, директором Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні Янтомасом Хімстра та представником ЮНІСЕФ в Україні Джованною Барберіс в Краматорську.

"Навчальний процес у деяких школах під загрозою. Ми сьогодні обговорювали не тільки питання відновлення інфраструктурних об'єктів, а й організації освіти для дітей, які проживають на контрольованій і тимчасово окупованій території. Для Донецької області важливо не тільки матеріальне відродження, ми також думаємо про майбутні покоління України", - цитує прес-служба Жебрівського.

Глава ОВДА також зазначив, що українській владі доведеться не тільки відновлювати Донбас, але проводити психологічну адаптацію населення до нормальних умов життя.

Реклама:

За словами Жебрівського, уряд Японії - один з основних фінансових донорів для України, за останній рік країна виділила 1,8 млрд доларів на впровадження соціальних ініціатив, у тому числі реформування служби дорожньої поліції і відновлення інфраструктурних об'єктів в охоплених військовими діями районах.

Враховуючи цей факт, глава ОВДА запросив бізнесменів з Японії інвестувати в Донецьку область.

"Я вважаю, що найближчим часом мир і спокій прийдуть в Україну. І першими інвесторами в розвиток регіону повинні бути представники тієї країни, яка більше всіх вкладає в його відновлення", - вважає Жебрівський.

Перераховуючи галузі, які потребують інвестицій, глава області назвав, в першу чергу, сільське господарство і важку промисловість.

"Мені не дуже подобається, що Донецька область тільки виплавляє метал на експорт. Краще, якби тут виготовляли ті ж японські автомобілі, а потім продавали за кордон з найбільшим профітом. Хочеться, щоб до нас прийшли фахівці ІТ-сфери, біотехнології", - сказав Жебрівський.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: