Ціни на нафту знижуються за рахунок надлишкової пропозиції

Понеділок, 7 вересня 2015, 18:45

Ціни на нафту знижуються за рахунок надлишкової пропозиції, спаду на фондових ринках Китаю, зміцнення долара і даних про зайнятість у США.

Про це пише Рейтер.

До 14:54 ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,71 долара до 48,9 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,65 долара до 45,4 долара.

"Дані про зайнятість у США були несподівано низькими, і ціни на нафту впали за рахунок очікувань ослаблення економіки. Ми думаємо, що цього тижня ціни будуть знижуватися, не знаходячи підтримки", - йдеться у звіті Phillip Futures.

Реклама:

Число робочих місць, за даними міністерства праці, в серпні зросло на 173.000 при прогнозі підвищення на 220.000.

Запаси нафти в США збільшилися на 4,7 мільйона барелів, що стало максимальним зростанням з квітня. Число діючих бурових установок в країні, за даними нафтосервісної компанії Baker Hughes, минулого тижня знизилося на 13 до 662.

Інвестори чекають на звіт про ВВП єврозони в другому кварталі, який вийде у вівторок.

"Хоча може здатися, що вся увага приділяється Китаю і США, попит в єврозоні як і раніше важливий. Якщо показник ВВП єврозони буде високим, він може надати підтримку цінам на нафту", - йдеться у звіті Phillip Futures.

Фондові ринки Китаю в понеділок впали, незважаючи на спроби уряду заспокоїти інвесторів.

"Китай сьогодні впливає на котирування нафти. Ринок не приділяє великої уваги таким гарним новинам, як зростання європейських акцій і цін на базові метали і зниження числа діючих бурових установок в США", - сказав старший аналітик сировинних ринків SEB Бьярне Шільдроп.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!