Єврокомісія дозволила Shell купити британську BG за 70 мільярдів

Середа, 2 вересня 2015, 16:31

Єврокомісія схвалила операцію з купівлі нафтогазовим гігантом Royal Dutch Shell свого британського конкурента BG Group plc за 70 мільярдів доларів.

Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії, передає "Прайм".

Комісія прийшла до висновку, що угода не призведе до домінування Shell на низці ринків, а саме у сфері розвідки нафти і газу, зрідження газу і оптових поставок зрідженого природного газу.

Крім того, комісія встановила, що Shell не зможе закрити доступ своїм конкурентам до виробничих потужностей скраплення газу, які постачають ЗПГ в Європейську економічну зону або до транспортної та обробної інфраструктури в Північному морі.

Реклама:

"Комісія встановила, що після угоди ринкова частка об'єднаної компанії залишиться обмеженою у сфері розвідки запасів нафти і газу, зрідження СПГ і оптових поставок СПГ. Крім того, ряд сильних конкурентів продовжать активно працювати на цих ринках після злиття", - йдеться у прес-релізі.

"Комісія дійшла висновку, що угода не дозволить Shell впливати на ціни, і що ці ринки будуть залишатися конкурентоспроможними після угоди", - наголошується у повідомленні.

Shell досягла угоди про купівлю BG Group на початку квітня цього року. Завершення операції, як очікують сторони, відбудеться на початку 2016 року.

Купівля BG Group збільшить доведені запаси нафти і газу Shell на 25%, видобуток - на 20%, а також зміцнить позиції компанії в нових нафтових і газових проектах, зокрема в СПГ-проектах в Австралії і глибоководних проектах в Бразилії.

Royal Dutch Shell - британо-нідерландська нафтогазова компанія, що займається видобутком і переробкою вуглеводнів більш ніж в 40 країнах світу.

BG Group - третій за величиною виробник газу у Великобританії. Основними напрямками діяльності є розвідка і видобуток, виробництво СПГ, транспортування і розподіл газу, а також виробництво електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: