Іран домовляється з європейськими компаніями про видобуток нафти

Субота, 19 вересня 2015, 17:08

Іран веде переговори з низкою європейських компаній щодо співпраці на шельфових родовищах нафти в Перській затоці.

Про це заявив генеральний директор Іранської нафтової компанії шельфових родовищ Саїд Хафеза, пише ТАСС.

"В даний час ведуться переговори з французькими, норвезькими, італійськими та українськими компаніями щодо співробітництва, спрямованого на збільшення видобутку нафти на шельфових родовищах в Перській затоці", - наводить агентство ШАНА слова генерального директора іранської компанії.

Як пояснив Хафеза, Іран ставить перед собою завдання збільшити щоденний видобуток нафти з шельфових родовищ до 800 тис.барелів на добу.

Реклама:

"Зокрема, норвезько-австрійська фірма завершила розробку плану розвитку нафтового родовища Есфандіяр і готова приступити до роботи на родовищі, як тільки Іраном будуть оприлюднені умови нових нафтових контрактів для зарубіжних компаній", - сказав Хафеза.

Крім того, вже почалися попередні переговори з італійською компанією ENI, французькими Total.

Також йдуть переговори з однією з українських фірм про збільшення продуктивності родовища Доруд, повідомив іранський чиновник.

Іранська нафтова компанія шельфових родовищ є однією з найбільших у світі у своїй галузі, вона забезпечує третину іранських доходів від експорту нафти і має піввіковий досвід видобутку нафти на родовищах в Перській затоці.

Раніше міністерство нафти ІРІ повідомило, що в листопаді на спеціальній конференції в Тегерані оголосить про нові форми нафтових контрактів для зарубіжних партнерів, в яких передбачаються більш привабливі умови роботи в ІРІ для іноземних інвесторів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!