Половина держкомпаній існують тільки на папері - Білоус

Четвер, 6 серпня 2015, 15:23

Глава Фонду державного майна Ігор Білоус заявив, що половина підприємств намічених до приватизації не представляють ніякої цінності.

Про це Білоус сказав в інтерв'ю "ЛігаБізнесІнформ".

"Є список підприємств, акції яких повинні були бути передані нам, але до цих пір залишаються в міністерствах. Як кажуть, "з технічних причин". Міністерства не поспішають передавати нам активи, але так було завжди", - сказав Білоус.

"Вони неохоче розлучаються зі своєю власністю, прагнучи передати тільки об'єкти, що не мають ніякої цінності. Але якщо є рішення уряду про передачу активів, його потрібно виконувати", - додав глава ФДМУ.

Реклама:

Він зазначив, що перед передачею активів вони повинні провести елементарну передпродажну підготовку, інвентаризацію, впорядкувати установчі документи, з'ясувати, що саме знаходиться у власності підприємства.

"Тобто визначитися, що конкретно вони нам передають: набір документів з купою боргів або дійсно працюючу компанію. Підприємств-пустушок дуже багато, зі списку намічених до приватизації добре, якщо якусь цінність представляє хоча б половина", - заявив Білоус.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: