ExxonMobil закриває представництво в Україні

Четвер, 6 серпня 2015, 11:44

ExxonMobil Exploration and Production Ukraine BV (Нідерланди) закриває представництво в Україні, зареєстроване в Києві.

Як повідомила компанія в офіційній пресі, таке рішення її рада директорів ухвалила 3 серпня.

"Зазначене вище не стосується інших представництв компанії ExxonMobil в Україні", - зазначає ExxonMobil Exploration and Production Ukraine.

Як повідомлялося, Україна в 2012 році провела конкурс на укладення угоди про розподіл продукції по Скіфській ділянці на шельфі Чорного моря, його переможцем в серпні став консорціум на чолі з ExxonMobil Exploration and Production Ukraine BV (40%, оператор), Shell (35%), австрійської OMV в особі румунської "дочки" Petrom (15%) і НАК "Надра України" (10%).

Реклама:

Через рік, у вересні 2013 року, Едуард Ставицький, який був тоді міністром енергетики та вугільної промисловості підписав у Нью-Йорку у присутності Віктора Януковича договір про укладення УРП з ExxonMobil Exploration and Production Ukraine.

Однак після анексії Криму Росією посол США в Україні Джеффрі Пайєтт в червні наступного року повідомив, що американська ExxonMobil відмовилася від планів розробки кримського шельфу Чорного моря.

Раніше про вихід з процесу переговорів про підписання УРП в рамках розробки Скіфської ділянки шельфу Чорного моря заявила компанія Shell.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: