Суд дозволив "Зеонбуду" відключати канали

Понеділок, 31 серпня 2015, 17:50

Провайдер цифрового ефірного телебачення "Зеонбуд" переміг у судовому спорі в першій інстанції (Київський окружний адміністративний суд) проти Національної ради з питань ТБ і радіомовлення щодо відключення сигналу ряду телерадіокомпаній.

Про це йдеться у постанові від 21 серпня.

Провайдер скасував через суд рішення регулятора № 755 від 11 червня про накладення на нього санкцій у вигляді попередження після проведення позапланової перевірки.

Рішення регулятора ґрунтувалося на тому, що "Зеонбуд" навесні неправомірно, на думку суб'єкта владних повноважень, припинив надання послуг провайдера програмної послуги 11 телерадіоорганізаціям.

Реклама:

"Зеонбуд" пояснив відключення наступним чином:

1) Національна телекомпанія України, логотип "Перший"; ТОВ "Банківське телебачення", логотип "БТБ"; ТОВ "Тотвельд", логотип "XSPORT", Дніпропетровська ОДТРК, логотип "Д", ТОВ "Телерадіокомпанія "Відікон", логотип "V" - у зв'язку з припиненням подачі сигналу мовників на передавальне обладнання ТОВ "Зеонбуд".

2) ТОВ "Нові Комунікації", ТОВ "Погода", ТОВ "Корона Санрайс", ТОВ "ТРК ""Ритм", ВМП "Горизонт", ТОВ "ТРК "Херсон плюс", ТОВ "Коледж преси та телебачення", ДП "ТРК "Аверс", ТОВ "ТРК "Стерх", ТОВ "ТРК "Віка", ВАТ "ТРК "Люкс" - у зв'язку з систематичною несплатою за надання телекомунікаційних послуг.

Суд дійшов висновку, що "Зеонбуд", припиняючи надання послуг зазначеним вище телерадіоорганізаціям, діяв у повній відповідності з умовами узгодженого Нацрадою типового договору, умов власних ліцензій та чинного законодавства, а тому застосування будь-яких санкцій до позивача незаконно та безпідставно.

Суд порахував таким чином, що в діях позивача відсутній склад правопорушення, передбачений ч. 5 ст. 42 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" та пунктом 2.3 "Положення про порядок видачі ліцензії провайдера програмної послуги".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: