Казахстанський тенге повернувся до падіння

Вівторок, 25 серпня 2015, 14:31

Офіційний курс казахстанського тенге впав у вівторок після різкого зростання в понеділок.

Про це повідомили учасники ринку, передає Рейтер.

Середньозважений курс тенге до долара на торгах Казахстанської фондової біржі в порівнянні з попередніми торгами впав до 230,11 зі 218,61 за 1 долар, повідомила біржа.

На основній торговельній сесії, за інформацією джерел на ринку, Національний банк вийшов на ринок вперше після того, як відправив тенге у вільне плавання.

Реклама:

"Припускаю, що сьогодні ЦБ міг виходити на ринок з інтервенціями... мабуть, він робить це в досить невеликому обсязі. 30 млн доларів може бути довелося на Нацбанк", - сказав дилер одного з великих банків.

За його словами, ситуація на валютному ринку Казахстану починає стабілізуватися: "До кінця тижня ми чекаємо 245-255 за 1 долар".

У спробі підтримати економіку, основою якої є експорт нафти і металів, Казахстан 20 серпня в черговий раз, фактично на третину, девальвував тенге слідом за ослабленням валюти Росії.

Засмучені новим обвалом тенге і зростанням цін жителі країни виплеснули своє невдоволення в соціальні мережі, тоді як поліція взяла під варту деяких особливо активних критиків.

За основну торгову сесію курс опускався до 225 тенге за долар, піднімався до 250 тенге за долар.

Ціни на нафту у вівторок зросли більш ніж на два відсотки: ф'ючерс на Brent з постачанням в жовтні торгується по 43,65 долара за барель. У липні 2014 року чорне золото коштувало 115 доларів за барель.

Російський рубль дорожчає вранці вівторка слідом за нафтовими котируваннями, зростаючими з 6,5-річних мінімумів на тлі ознак поліпшення ситуації на світових ринках після обвалу напередодні.

"Ринки перебувають в дуже непростій ситуації, рубль може піти далі на 72-75 за долар. Час дорогої сировини пройшов, і нічого позитивного для валют, сировинних країн що розвиваються, я не бачу", - сказав дилер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: