ЄК: Україна для проходження зими не вистачає 5,5 мільярда кубів газу

Четвер, 20 серпня 2015, 17:36

Україні до зими необхідно заповнити газосховища до 19 мільярдів кубометрів, зараз в них близько 13,5 млрд кубометрів.

Про це заявив єврокомісар з енергетики Мігель Аріас Каньєте журналістам у Брюсселі, передає "РИА Новости".

"Хоча ситуація трохи краща, порівняно з минулим роком, тому що почалися реверсні поставки зі східної Європи в Україну, особливо через Словаччину, Україні як і раніше потрібно заповнити газосховища мінімум до 19 млрд кубометрів, щоб підготуватися до зими. Нинішній рівень - 13,5 млрд кубометрів. Їм потрібно закупити більше газу", - сказав Каньєте.

Він зазначив, що ЄК як і раніше працює, щоб сприяти новому протоколу про постачання газу з Росії в Україну з жовтня 2015 року до кінця березня 2016 року.

Реклама:

"Комісія прагне до укладання другого зимового пакета. Зрозуміло, що остання тристороння міністерська зустріч у Відні не привела ні до якого прогресу. Ми приїхали до Відня з проектом протоколу, який був узгоджений на рівні офіційних осіб при деяких невирішених питаннях", - заявив єврокомісар.

"Але на міністерській зустрічі позиція змінилася і стало зрозуміло, що з обох боків немає політичної волі узгодити протокол. Тому комісія проінформувала "нормандську групу" про тупикову ситуацію на переговорах", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: