Економіка Греції несподівано зросла

Четвер, 13 серпня 2015, 16:30

ВВП Греції зріс у другому кварталі 2015 року у порівнянні з першим кварталом на 0,8%, а в річному вираженні - на 1,4%.

Про це повідомила грецька статистична служба ЕЛСТАТ, передає ТАСС.

Статична служба не вказує чинники, які призвели до цього зростання, але, на думку аналітиків, швидше за все, до нього привели доходи від туризму.

Показники економічного розвитку країни в другому кварталі виявилися несподівано досить хорошими, хоча на наступні місяці по економіці країни, швидше за все, було завдано сильного удару заходами з контролю за рухом капіталу, який привів до різкого скорочення імпорту, припинення внутрішнього банківського кредитування, скорочення роздрібних продажів, заборони на використання строкових вкладів у банках, зупинки роботи фондової біржі.

Реклама:

У ході переговорів представників грецького уряду з місіями кредиторів по третій кредитній програмі сторони дійшли згоди про те, що в 2015 році в країні буде спад.

Єврокомісія висловлювала думку, що він становитиме приблизно 2% ВВП, а Міжнародний валютний фонд говорив, що він досягне 4%. Різниця в оцінках виражається приблизно в 3,5 млрд євро з дуже важливими наслідками для конфігурації первинного профіциту держбюджету.

Грецька ж сторона була близька до оцінки, що спад перевищить 4% ВВП. У підсумку грецька влада домовилися з кредиторами виходити з базового сценарію третьої кредитної програми, згідно з яким спад грецької економіки в цьому році, як очікується, становитиме приблизно 2,1-2,3% ВВП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!