Маріуполь закупить 10 старих трамваїв по 1,2 мільйона за штуку

Вівторок, 11 серпня 2015, 15:02

Маріупольське Трамвайно-тролейбусне управління оголосило тендер на закупівлю 10 трамвайних вагонів на суму 12 млн гривень.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив активіст громадської організації "Ініціативна група "Разом!" Петро Андрющенко.

"Простим математичним розрахунком отримуємо, що вартість одного вагона закладена в 1,2 млн гривень або 47,5 тисяч євро за сьогоднішнім курсом. За один вагон, що був у вжитку", - написав він.

"Коли дивишся на оголошення конкурсу, то з подивом виявляєш, що ніяких технічних вимог до б/в вагонів МТТУ не пред'являє. Що не тільки відкриває пряму дорогу всім корупційним ризикам, а й прямо вказує на відсутність розуміння реальної ситуації на ринку б/в електротранспорту в Україні", - заявив Андрющенко.

Реклама:
натиснути для збільшення 

Активіст нагадав, що в 2014 році Житомир уклав договір про придбання трамвайних вагонів Татра в Талліні за ціною 1 тисяча євро за один вагон.

"Так, ці вагони експлуатувалися з початку 80-х років, але нещодавно пройшли модернізацію і йдуть в комплекті з цілим набором запасних частин. І ще 10 тролейбусів в Німеччині за ціною 47 тисяч євро за одиницю", - повідомив він.

Він зазначив, що в цілому, експерти сходяться на тому, що це гарне рішення для міст, подібних Маріуполю. І нинішній їх стан дозволяє стверджувати про безпроблемну експлуатацію ще протягом 5-10 років в наших умовах.

"І тут варто було б згадати, що стараннями того ж Сергія Тарути Маріупль став побратимом Гданська. І про те, що були попередні діалоги про те, що під авторитет Тарути Гданськ готовий був розглянути можливість продажу свого б/в електротранспорту Маріуполю на більш ніж вигідних умовах", - зазначив Андрющенко.

"Тому замість простого, ефективного, але заморочливого вирішення проблеми наші місцеві чиновники обирають шлях сильного - будь що буде а там подивимося", - заявив активіст.

"У результаті ми отримаємо чергові розвалюхи, причому, впевнений, ще когось "виручимо" бюджетними грошима, жителі будуть продовжувати боротися з беззаконням і хамством в маршрутках, наш "вічний" мер робити строгий вигляд і обіцяти з усіма розібратися", - підсумував активіст.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!