Капремонт кілометра дороги в Україні становить від 15 до 40 мільйонів

П'ятниця, 3 липня 2015, 14:02

Вартість виконання капітального ремонту в Україні одного кілометра автомобільної дороги першої та другої категорії коливається в межах 15-40 млн грн.

Про це в ході Години запитань до уряду у Верховній Раді повідомив заступник міністра інфраструктури України Володимир Омелян, пише "УНІАН".

 "На сьогоднішній день орієнтовна вартість капітального ремонту 1 км автомобільної дороги першої, другої категорії становить 15-40 млн грн, поточний ремонт - від 3 до 15 млн грн. Роботи з ліквідації ям - орієнтовна вартість 1 кв. м від 183 до 469 грн, залежно від технології проведення робіт", - сказав Омелян.

За його словами, остаточна вартість кожного з видів робіт формується на основі проектно-кошторисної документації та залежить від таких факторів, як рельєф місцевості, геологічні умови та низки інших чинників.

Реклама:

Заступник міністра також повідомив, що більшу частину робіт із будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту виконують приватні дорожньо-будівельні компанії.

"Водночас, нашим міністерством введено новацію - є окремий розділ на сайті міністерства, де є інтерактивна карта, на якій будь-який бажаючий може прив'язати справжню якість виконання робіт і тих ресурсів, які були витрачені на ремонт, до реалій, і повідомити міністерству в режимі онлайн", - сказав Омелян.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: